氏家 清和 / Kiyokazu, Ujiie

生命環境系 准教授 / Associate Professor, Faculty of Life and Environmental Sciences

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20年後の未来を見据え、食糧の安定供給を保障する
フード・セキュリティーリサーチユニット
Food Security

 

論文 / Publication

  1. The Heterogeneity of Consumer Preferences for Meat Safety Attributes in Traditional Markets Widya Satya Nugraha, Shang-Ho Yang, Kiyokazu Ujiie 10 (3) 624 - 624 (2021)
  2. 大規模露地野菜作法人における従業員の独立志向と従業員満足度 前田 佳良子, 納口 るり子, 氏家 清和, 青山 浩子, 澤田 守 関東東海北陸農業経営研究 = Kantō Tōkai Hokuriku journal of farm management (111) 55 - 60 (2021)
  3. 露地野菜作法人の組織構造と人的資源管理 青山 浩子, 納口 るり子, 氏家 清和, 前田 佳良子, 澤田 守 農業経営研究 = Japanese journal of farm management 58 (4) 27 - 32 (2021)
  4. Comparison of food values for consumers’ preferences on imported fruits and vegetables within Japan, Taiwan, and Indonesia Shang Ho Yang, Bella Pebriyani Panjaitan, Kiyokazu Ujiie, Jong Wen Wann, Dennis Chen 87 (2021)
  5. セネガル都市部における食料消費量の実態 : 2018年サン・ルイ市での世帯調査より 飛田 八千代, 氏家 清和 アフリカ研究 = Journal of African studies (97) 13 - 20 (2020)
  6. 共同討論(報告Ⅱ)多面的価値の実践に向けた食料消費主体のあり方と情報の役割:視点と論点 氏家 清和 農業経済研究 92 (3) 231 - 237 (2020)
  7. Effects of Health Consciousness on Oil Consumption in Japan:-Scanner Panel Data Analysis Using a Dirichlet Model- Taieb Seifeddine Ben, Ujiie Kiyokazu フードシステム研究 26 (4) 325 - 330 (2020)
  8. 日本における関税撤廃が国内林業セクターに及ぼす影響(論文):応用一般均衡モデルを用いた分析 樋熊 悠宇至, 立花 敏, 氏家 清和 林業経済 72 (11) 1 - 18 (2020)
  9. 農業法人における人的資源管理施策の特徴と傾向:日本農業法人協会の農業法人実態調査から 青山 浩子, 納口 るり子, 氏家 清和, 澤田 守 農業経営研究 57 (4) 13 - 18 (2020)
  10. モーリタニアにおける消費者のコメ選好評価:ベスト・ワースト・スケーリングによる接近 丸山 優樹, 氏家 清和, 入江 光輝, Ahmed Cherif, Ahmed Bouya Ould 農業経済研究 91 (4) 478 - 483 (2020)
  11. The impact of information on taste ranking and cultivation method on rice types that protect endangered birds in Japan: Non-hypothetical choice experiment with tasting 氏家 清和, Keiko Aoki, Kenju Akai, KIYOKAZU Ujiie, Takeshi Shimmura, Nariaki Nishino Food Quality and Preference 75 (75) 28 - 38 (2019)
  12. 人的資源管理が農業法人の経営成長に与える影響―日本農業法人協会の法人実態調査結果から― 青山浩子, 納口るり子, 氏家清和, 澤田守 農業経営研究 57 (1) 74 (2019)
  13. モーリタニアにおける消費者のコメ選好に関する評価 : 選択実験による接近 丸山 優樹, 氏家 清和, CherifOuldAhmed, BouyaOuldAhmed, 入江 光輝 フードシステム研究 25 (4) 193 - 198 (2019)
  14. 座長解題/フードシステムにおける脆弱性の克服 三石 誠司, 氏家 清和 フードシステム研究 26 (3) 175 - 178 (2019)
  15. Economic ripple impact of utilization of local wood products on a public building: A case study of Sugito Kindergarten-Nursery School in Saitama prefecture Yuji Higuma, Satoshi Tachibana, Kiyokazu Ujiie 101 (3) 115 - 121 (2019)
  16. Afghan Consumer Attitudes to Fresh Vegetable Consumption:An Experimental Approach NASIRI Mustafa, UJIIE Kiyokazu 農業経営研究 56 (4) 95 - 99 (2019)
  17. ヨーグルト需要に対する消費者の異質性:階層ベイズモデルによるアプローチ 渡慶次 力生, 氏家 清和 農業経済研究 91 (2) 305 - 310 (2019)
  18. 公共建築物への地域材利用による経済波及効果:―埼玉県すぎと幼稚園・すぎと保育園を事例に― 樋熊 悠宇至, 立花 敏, 氏家 清和 日本森林学会誌 101 (3) 115 - 121 (2019)
  19. 人的資源管理が養豚経営に与える影響:人的資源管理の変遷と従業員満足度調査から 青山 浩子, 納口 るり子, 氏家 清和, 前田 佳良子 農業経営研究 57 (1) 86 - 100 (2019)
  20. モーリタニア国・ヌアクショットにおける消費者のコメ購買行動評価 丸山優樹, 入江光輝, Cherif O. Ahmed, Bouya O. Ahmed, 氏家清和 日本沙漠学会第29回学術大会講演要旨集 (2018)

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発行:筑波大学 URA研究戦略推進室・研究推進部